Herfølge Skole - Scheelsvej 2, 4681 Herfølge - 56672940

Alis Frost Nielsen den 30-06-2016
    Skolen og skolens kontor holder sommerferielukket
    fra den 1. juli 2016 til og med den 31. juli 2016.

Vi ønsker alle en rigtig god sommer.

Mette Eliasson den 17-06-2016
    Skolens ferieplan 2016/2017.

Tekst

Indgangen ved administrationen, er fyldt med forskellige skiftende udstillinger, hvor elevernes billeder nu udstilles som kunstværker.

Det er værker fra undervisningen i både, dansk, billedkunst, håndværk og design. Men også produkter fra flere forskellige projektopgaver. Og ikke mindst fra skolens nye valgfag i udskolingen: "Arts"
Eleverne ses ofte diskutere værkerne, og stoltheden ved at vise sine værker frem er ofte både hørbar og iøjnefaldende når eleverne betragter deres egne og hinandens værker. Men Herfølge Skole har da også en del kunstnere og andre kreative lærere ansat, som virkelig forstår at stimulere og inspirere elevernes kreative kompetencer og innovative evner.

Det nye valgfag "arts" udspiller sig i både sløjd- og billedkunstlokalerne. Sløjdlokalet er ved at tage form som en veritabel guldgrube bestående af fantastisk affald og loppefund. Det være sig grene og stammer fra haveaffaldet, gamle bordplader, similismykker, legetøj mm. Alt bliver brugt. Og da een af lærerne fandt en ordentlig sæk perleplader og perler til en 50'er på et loppemarked, gik holdene i gang med at re-definere arbejdet, som de jo alle kender fra børnehaven. Dette blev til en sjov fælleskollage med flisefuge mellen de enkelte små værker.
Og da holdene arbejdede med streetart, kom de ind over den verdensberømt streetart kunstner Banksy, som benytter sig af stencils. Disse skabeloner, som vi kender fra børnenes linealer, hvor man han tegne små dyr og bogstaver. Og så var der jo ikke langt til ideen om, at tage nogle gamle bulede blikskabsdøre og påføre disse denne slags grafitti og skrue dem op på en af pladerne nede ved Køge station - sammen med den plade, som bærer perlepladerne.

Tekst

Christoffer Lindqvist 9.a er indstillet til 'Alderhvilefonden' flidspræmie stiftet af sagfører Alfred Sørensen og hustru.

Legatet gives til elever, som i deres skoletid har udvist stor flid og god opførsel. Legatet bygger på værdier som flid, udholdenhed, vedholdenhed, engagement, god situationsfornemmelse, hensyntagen.

Vi indstiller Christoffer Lindqvist, fordi han er en elev, der kan være stolt af sig selv.

Christoffer har gennem sin skoletid udviklet sig fra at være lidt stille og tilbageholdende hen til at være en elev med selvtillid, vilje og energi.

Christoffer har overvundet den usikkerhed, han tidligere viste, og har gennem de tre år, hans nuværende lærere har kendt ham, løbende udviklet sig som en flittig og målbevidst elev. Christoffer har desuden vist stor lyst til at lære og en ansvarlighed, der nok skal bringe ham langt.

Christoffer er en nysgerrig og videbegærlig ung mand, som er i stand til at tænke ud af boksen. Han indgang til læring er yderst konstruktiv, og det har ofte medvirket til at vinkle undervisningen på en ny måde.
Christoffer er desuden en rigtig god kammerat, der tager ansvar for klassens trivsel. Han er altid høflig og positiv over for både kammerater og lærere. Alt dette klarer han uden at blive et kedeligt dydsmønster, da han heldigvis også er i besiddelse af en god portion humor. Hvis alle elever var som Christoffer, ville lærerjobbet på én og samme gang være både nemmere og meget mere udfordrende.

Christoffer ønskes stort tillykke!